BLOG BRANKO EIJSSEN

De wereld verstedelijkt in snel tempo. De uitdaging is om de grote steden leefbaar te houden op het gebied van luchtkwaliteit, geluid en verkeersdrukte. De stad van de toekomst wordt een schone stad, ondanks een groeiende bevolking. Afval wordt een hulpbron, voedsel wordt lokaal en duurzaam verbouwd. Fossiele energie behoort tot een grijs verleden en groen wordt als nutsvoorziening ingezet. Zero emissie is de norm.

In 1950 leefde 30 procent van de wereldbevolking in een stad. In 2014 was dat 54 procent en tegen 2050 loopt dat percentage op naar 70 procent. Dat betekent dat 6,6 van de 9,8 miljard bewoners op aarde in stedelijke gebied zal wonen.

‘Alles is stad geworden’, zei de Nederlandse architect Winny Maas in 2009 in de Volkskrant. Een fascinerend gegeven. Er is geen onderwerp dat mij meer boeit dan (het leven in) de stad. In al zijn facetten: van architectuur tot cultuur en van innovatie tot toerisme.

Dit is een weblog over kleine en grote steden, en metropolen. Inmiddels zijn er op mijn blog meer dan 150 artikelen te lezen. De teller staat op vijftig bezochte landen wereldwijd. De foto’s op deze website zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders vermeld.

Klik hier voor een inhoudsopgave.

Branko Eijssen, Maastricht

Is momenteel hoofd marketing en communicatie bij VDL Bus & Coach bv. Hij werkte eerder als creative director bij Mediahuis Limburg, uitgever van onder andere De Limburger. Bij die krant was hij werkzaam als verslaggever en lid van de hoofdredactie. Geboren op 19 oktober 1977 in Jakarta, woont in Maastricht.

Alle reizen die ik maak, kun je vinden via Polarsteps.

Volg mij ook op Instagram.

Of Twitter natuurlijk.

Je kunt me ook nog vinden op Linkedin.

4 replies »

  1. Succes met je blog. Erg leuk. Ik zal je blog mijn links plaatsen. Ook ik schrijf regelmatig over STAD maar ook land, met name over Rotterdam, maar ook over Amsterdam en New York en onlangs nog over Valencia. Op mijn blog http://www.renehoeflaak.com kan je een aantal verhalen teruglezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s