Een paar uur in Atlanta

De immense entree van CNN's hoofdkantoor in Atlanta.

De immense entree van CNN’s hoofdkantoor in Atlanta.

ATLANTA, 29 JANUARI 2009. Atlanta is zo’n stad waar je niet snel heen zou gaan als je een bestemming zoekt voor een vakantie. Ondanks dat, als je even wat langer nadenkt, kun je wel een paar redenen bedenken waarom je wél zou gaan: in 1996 werden hier de Olympische Spelen gehouden, het hoofdkwartier van CNN is er gevestigd en de Atlanta Braves zijn een begrip in de baseballwereld.

En als je je lezend verdiept in wat er te doen is, wordt die lijst nog langer: zo heeft de Zoo panda’s, werkt het High Museum of Art samen met het Louvre in Parijs, het Centennial Olympic Parc is een permanente herinnering aan de Spelen en jammer, jammer, op 17 januari hebben we een spetterend concert van Celine Dion gemist.

Wij hebben maar een paar uur in Atlanta. Tussen zeven uur in de ochtend en vier uur in de middag moeten we de tijd zien door te komen. Een deel daarvan kunnen we daadwerkelijk in de stad zijn. Dus nemen wij rond half acht de metro naar downtown Atlanta. Hoofddoel: het hoofdkwartier van CNN. Het is mooi meegenomen dat we het Centennial Olympic Parc kunnen doorkruisen en van een echt Amerikaans ontbijt (pancakes, bacon, sausage, hashbrowns, eggs sunny side up) kunnen genieten in een café op een steenworp afstand van CNN.

Atlanta: 3,9 miljoen inwoners

Het is bizar dat we nu plotseling rondlopen tussen de wolkenkrabbers in een stad waar ik zelfs het inwoneraantal niet precies weet. Ja enkele miljoenen. Dat wist de vriendelijke man bij de infostand op het vliegveld ook, maar vijf miljoen blijft een gokje. Het voelt alsof we figuranten zijn op de set van de verkeerde film, want al in de metro wordt duidelijk dat het hier geen Buenos Airesweer is. De forensen van Atlanta hebben dikke jassen aan, dragen handschoenen, mutsen en sjaals. Buiten is het vier graden en doet de zon pogingen om door te breken.

Iets dat rond het middaguur ook lukt, als wij het CNN-gebouw weer verlaten na een leuke en interessante rondleiding van een klein uur. Het moet zo ongeveer de droom zijn van iedere journalist om hier te werken, de dynamiek straalt er vanaf. Als je beschikt over camera’s die ruim twee ton kosten en al die andere moderate technieken en snufjes, dan wil je wel geloven dat men hier moeiteloos snelheid en accuratesse aan elkaar koppelt. De Newsroom ziet er net iets geavanceerder uit dan de redactievloer van Media Groep Limburg in Sittard.

Leuk: we zien presentatrice Heidi Collins live in actie. Weliswaar vanachter glas, maar toch. De mooie Spaanse presentatrice van CNN en Espanol zwaait nog even en de presentator van Headline News maakt gewag van duizend kleine haaien voor de kust van Florida. En stel je eens voor dat je in een gebouw werkt met beneden een atrium annex foodcourt. Tja, dan wil de fantasie nog wel eens op hol slaan.

Voor even maar, want de realiteit is dat we snel de kou ontvluchten om op luchthaven Heartsfield Jackson rustig te lunchen bij hetzelfde restaurant (One Flew South) als op de heenweg. Het eten is nog even superbe en een betere afsluiting van een dito vakantie kunnen wij ons echt niet wensen.

Categorieën:Media

Tagged as: , , , ,

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s